loader image

Wie is de persoon achter CS?

Mijn naam is Caitlin Knol en ik ben afgestudeerd aan Ter Groene Poorte te Brugge. Hier heb ik mijn diploma behaald voor meester patissier/chocolatier.

Toen ik de kans dan ook kreeg om een eigen onderneming op te starten, heb ik deze kans dan ook zeker met beiden handen aangegrepen.

Wat voor studies en ervaringen heb ik op gedaan?

Ik heb een vooropleiding gedaan voor zelfstandig werkend banketbakker hier in Zwolle aan het Deltion Collega, ik koos toen voor de richting leren en werken. Dit omdat ik graag meer ervaring wou op doen in de praktijk. Ik heb tijdens deze studie jaren verschillende bedrijven gezien binnen en buiten Zwolle.

Ook wou ik graag hierna een vervolg opleiding doen, en al snel werd duidelijk dat ik mijn opleiding wou gaan volgen in België voor meester patisserie/chocolatier.

Dit heb ik aan de school Ter Groene Poorte te Brugge gedaan. Dit is een school wat gespecialiseerd is op het gebied van gastronomie. Hier kreeg ik les van echte vak specialisten. Met deze opleiding werd je gespecialiseerd tot patissier/chocolatier op het gebied van Franse en moderne patisserie. Je kennis werd hier door verbreed maar je praktijk ervaring werd dan ook meteen naar een ander niveau getild. Tijdens mijn studie heb ik veel mogen zien en leren, wij kregen om de zoveel tijd eens een demo van bekende patissiers maar ook demo’s van verschillende bedrijven en hun producten. Ook gingen wij als school wel eens op bezoek bij verschillende bedrijven. Zo ben ik samen met een aantal andere studenten geselecteerd voor een cacao reis naar Mexico.

Tijdens deze reis heb ik verschillende plekken en plaatsen bezocht in Mexico. Hier kreeg ik te zien wat er komt kijken bij het product cacao en wat voor werkzaamheden daar vooraf aangaan. Dit vind ik erg belangrijk omdat je dan weet met wat je werkt en hoe je er mee moet omgaan omdat er bij chocolade zoveel meer komt kijken dan er gedacht word. Zo heb ik 3 verschillende cacaoplantages gezien met 3 verschillende manier van werken. Zo zag ik de moderne kant van een cacaoplantage maar ook de ouderwetse manier van vroeger. Ook zag ik een plantage tijdens deze reis wat door familie is opgezet en word door gegeven, je zag hier het verhaal van de familie maar ook hun verhaal over en van cacao. Op deze plantages zag ik het proces wat er bij cacao komt kijken dit was het proces van het cacao plantje tot het volledige eind product. Dit heeft veel indruk op mij achter gelaten omdat je zag hoe de mensen dit deden en wat hun er voor moeten doen, ter gelijken tijd was dit ook een super ervaring omdat je meer kennis en ervaring kreeg met het product cacao.

De opleiding moest afgesloten worden met een stage op niveau. Dit betekende dat je een stage plek moest hebben wat gelijk stond aan het niveau van school. Deze stage heb ik gevolgd in Amsterdam.

Na mijn studie heb ik bij verschillende bedrijven in Zwolle nog geweldige ervaringen mogen op doen.

Waarom CS en waar staat het voor? 

CS staat voor kwaliteit van het product, passie voor patisserie en creativiteit om zo elke keer vernieuwde producten aan ons assortiment toe te voegen. Door deze 3 eigenschappen krijg je een product vol smaakbeleving die op een ambachtelijke manier bereid word. Wij van CS willen jullie graag kennis laten maken met de andere kant van patisserie.

Door nieuwe smaken te gebruiken waar mensen niet snel aan denken, maar CS wel! Door deze nieuwe smaken te combineren met klassieke smaken krijg je een volledig nieuw en modern product. Ook werkt CS met verse en kwaliteit volle grondstoffen dit zodat de smaak van het product er nog beter uit komt. En dit proef je dan ook zeker terug! CS is dan ook gericht op het gebied van morderne en Franse patisserie.

Wij hopen jullie dan ook mee te mogen nemen op deze reis vol met smaken en beeldschone producten!

Wij van CS staan voor allerlei keuzes. Welke smaken gaan we toepassen? Welke verpakking past het beste bij ons product? En welke grondstoffen gaan wij gebruiken?

CS werkt met geselecteerde kwaliteit volle grondstoffen, dit is omdat wij graag een product willen leveren vol kwaliteit en smaak. Ook werken wij met veel verse en biologische grondstoffen, en dit is ook zeker terug te proeven.

Onze grondstoffen

Valrhona 

Wij van CS Patisserie & Chocolaterie hebben gekozen om te werken met de hoogwaardige chocolade van Valrhona. Dit om de hoogwaardige kwaliteit en uiterste verfijnde smaken en aroma’s.

Valrhona is een Franse chocolade, het bedrijf is gevestigd in een klein stadje Tain-l’Hermitage in Hermitage in de buurt van Lyon. Het bedrijf is opgericht in 1922, Valrhona richt zich als hoofdzaak op een topkwaliteit van luxe chocolade.

Er zijn weinig bedrijven die hun eigen cacaoplantages hebben en dat maakt Valrhona zo bijzonder. Zo kan Valrhona de cacao beter leren kennen, de kwaliteit ervan volledig controleren en om zo de uitzonderlijke smaak van de cacao 100% te garanderen. Valrhona heeft onder anderen cacaoplantages in Venezuela, maar ook in de Caraïben, Brazilië, Madagaskar, Ghana, Java. De plantages, de cacao planten en de mensen zijn de hoofd factoren om zo de uitzonderlijke cacao te ver krijgen.

Valrhona Live Long

Valrhona heeft het Live Long programma opgezet, dit om samen met hun producten een eerlijke een duurzame cacaobranche te creëren en stappen te zetten naar een prachtige, heerlijke en eerlijke gastronomie. Samen werken aan een (h)eerlijke wereld is dan ook hun missie. Zij zijn er dan ook trots op om het B Corp – certificaat te hebben.

Zij zetten dan ook met het ‘Live Long’ programma de stappen richting een eerlijke en duurzame cacaobranche. Hierbij streven ze naar verbetering van de leef- werkomstandigheden van de cacaoboeren en hun families maar ook het milieu.

Debic

Wij hebben er voor gekozen om te werken met het zuivel merk van Debic. Dit is een professioneel zuivelmerk wat contante kwaliteit kan leveren wat natuurlijk erg belangrijk is. Zo blijven onze producten ook constant op het zelfde stukje kwaliteit en schommelt dit niet. Dit is voor ons dan ook een zuivel product wat wij blindelings kunnen vertrouwen. Ook zorgen ze dat hun melkveehouders mee gaan met het duurzaam produceren van zuivel producten. Ook is Debic een onderdeel van Friesland Campina.

Vanille

Ook werken wij van CS veel met vanille stokken. Een ook hier hebben wij na gekeken wat geeft de beste smaak en welke is het beste van kwaliteit.  Zo gebruiken wij van CS de vanille stokken van Madagaskar en Tahiti. Ook deze vanille stokken hebben allebei hun eigen smaak aroma’s, en dit proeft u dan ook zeker bij ons terug. Vanille is een erg kostbaar product omdat het proces van vanillepeul tot vanillestok maar liefst vijftien maanden in beslag neemt.

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, kortingen en eventueel aanbiedingen.

Je bent succesvol ingeschreven