Sluiten

Blijf op de hoogte

Word lid van dé meest verrukkelijke nieuwsbrief, blijf op de hoogte van al onze nieuwste creaties en ontvang als eerst speciale kortingen.

Caitlin

Caitlin

Bazin
Patissier & Chocolatier

Axel

Axel

Medewerker
Patissier & Chocolatier

Over CS Patisserie


Als patisserie streven we ernaar om je zintuigen te prikkelen met excentrieke smakencombinaties en texturen. We zijn een begrip geworden in de volksmond, bekend om onze innovatie, kwaliteit en creativiteit. CS Patisserie & Chocolaterie vormt de brug tussen klassiek Franse en verfijnde moderne patisserie, wat resulteert in herkenbare maar verrassende producten.

Onze grondstoffen

Valrhona 

Wij van CS Patisserie & Chocolaterie hebben gekozen om te werken met de hoogwaardige chocolade van Valrhona. Dit om de hoogwaardige kwaliteit en uiterste verfijnde smaken en aroma’s.

Valrhona is een Franse chocolade, het bedrijf is gevestigd in een klein stadje Tain-l’Hermitage in Hermitage in de buurt van Lyon. Het bedrijf is opgericht in 1922, Valrhona richt zich als hoofdzaak op een topkwaliteit van luxe chocolade.

Er zijn weinig bedrijven die hun eigen cacaoplantages hebben en dat maakt Valrhona zo bijzonder. Zo kan Valrhona de cacao beter leren kennen, de kwaliteit ervan volledig controleren en om zo de uitzonderlijke smaak van de cacao 100% te garanderen. Valrhona heeft onder anderen cacaoplantages in Venezuela, maar ook in de Caraïben, Brazilië, Madagaskar, Ghana, Java. De plantages, de cacao planten en de mensen zijn de hoofd factoren om zo de uitzonderlijke cacao te ver krijgen.

Valrhona Live Long

Valrhona heeft het Live Long programma opgezet, dit om samen met hun producten een eerlijke een duurzame cacaobranche te creëren en stappen te zetten naar een prachtige, heerlijke en eerlijke gastronomie. Samen werken aan een (h)eerlijke wereld is dan ook hun missie. Zij zijn er dan ook trots op om het B Corp – certificaat te hebben.

Zij zetten dan ook met het ‘Live Long’ programma de stappen richting een eerlijke en duurzame cacaobranche. Hierbij streven ze naar verbetering van de leef- werkomstandigheden van de cacaoboeren en hun families maar ook het milieu.

Debic

Wij hebben er voor gekozen om te werken met het zuivel merk van Debic. Dit is een professioneel zuivelmerk wat contante kwaliteit kan leveren wat natuurlijk erg belangrijk is. Zo blijven onze producten ook constant op het zelfde stukje kwaliteit en schommelt dit niet. Dit is voor ons dan ook een zuivel product wat wij blindelings kunnen vertrouwen. Ook zorgen ze dat hun melkveehouders mee gaan met het duurzaam produceren van zuivel producten. Ook is Debic een onderdeel van Friesland Campina.

Vanille

Ook werken wij van CS veel met vanille stokken. Een ook hier hebben wij na gekeken wat geeft de beste smaak en welke is het beste van kwaliteit.  Zo gebruiken wij van CS de vanille stokken van Madagaskar en Tahiti. Ook deze vanille stokken hebben allebei hun eigen smaak aroma’s, en dit proeft u dan ook zeker bij ons terug. Vanille is een erg kostbaar product omdat het proces van vanillepeul tot vanillestok maar liefst vijftien maanden in beslag neemt.